Selecteer een pagina

Terugblik: De Plataan viert 10-jarig jubileum met feestweek vol activiteiten!

Dit jaar bestaat Multifunctioneel Centrum De Plataan 10 jaar in haar huidige vorm. Dit bijzondere jubileum werd groots gevierd met een feestweek van 23 t/m 28 september, vol met activiteiten voor jong en oud. De week bood voor iedereen wat wils, van muziekoptredens en workshops tot ontmoetingen en ontspanning.

Een week vol variatie en ontmoeting

De feestweek werd geopend door wethouder Bos, die sprak over het belang van De Plataan voor de gemeenschap van Meppel. Ze benadrukte dat het centrum een bruisende plek is waar mensen van verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en samenkomen, en dat dit de kracht van De Plataan is.

De activiteiten gedurende de week lieten de veelzijdigheid van De Plataan zien. Bezoekers konden onder andere genieten van een hiphopworkshop voor jongeren, deelnemen aan rustgevende tai-chi sessies en kennis maken met het Odensehuis, een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen. Daarnaast waren er open lessen van BLINK Kunstcollectief, en op donderdagavond vulden de swingende klanken van de Basement Bigband en jazz-zangeres Linda Molenkamp de theaterzaal.

De feestdag op zaterdag 28 september bracht de week tot een afsluiting. Met een dag vol workshops, voorstellingen en gezelligheid. Er waren theatervoorstellingen, muziekoptredens, workshops voor jong en oud, schminken voor de kinderen en biljarten voor de liefhebbers. Ook in het restaurant was het gezellig druk, waar bezoekers samenkwamen voor een kop koffie en een praatje.

Terugblik in beeld

De feestweek was een groot succes, vol momenten van verbinding en plezier. Bekijk hieronder een aantal foto’s van de verschillende activiteiten. Een aantal foto’s zijn gemaakt door Wout Nooitgedagt (fotograaf en docent/bestuurslid bij BLINK Kunstcollectief) en andere foto’s zijn vastgelegd door Muriël Winter (Opbouwwerker bij Welzijn MensenWerk).